Web Analytics Made Easy - Statcounter

با تلاش محققان یکی از شرکتهای دانش‌بنیان فناوری جدید ازدیاد برداشت نفت با فناوری پلاسما برای نصب در چاه‌های کم بازده در نمایشگاه امسال رونمایی شد که این فناوری حدود ۸ یا ۹ سال است که در جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به گزارش ایران اکونومیست، علی صادق محمدی، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در حاشیه بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این شرکت تنها شرکت حاضر در نمایشگاه است که به صورت تخصصی و دانش بنیان به موضوع حفاظت از زیرساختها و پدافند غیرعامل در نفت و گاز می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه گروهی از دانشمندان، نخبگان و فارغ‌التحصیلان ایرانی با مطالعه و شناسایی نقاط آسیب رسان صنعت نفت، محصولاتی دانش بنیان به تولید رسانده‌اند که با تکنولوژی منحصر به فرد، بومی‌سازی شده‌اند، گفت: این محصولات نسبت به نمونه‌های خارجی ارتقا پیدا کرده‌اند و نمونه ایرانی ندارند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با تاکید بر اینکه یکی از این محصولات، سامانه "رها" است که رصد هوشمند اختلالات ایمنی و امنیتی را انجام می‌دهد، ادامه داد: این سامانه که توسط دانشمندان داخلی طراحی و راه اندازی شده، یک سامانه آنالیز هوشمند تصاویر دوربین‌ها ست که با هدف نظارت ایمنی و امنیتی محیط کار و مراکز عمومی از جمله پروژه‌های نفت و گاز تولید شده است؛ این سامانه با اتصال به دوربین‌ها و استفاده از هوش مصنوعی، قادر است موارد ایمنی را کنترل کرده و در زمینه امنیتی نیز با شناسایی رفتارهای انسانی و تشخیص اتفاقات، هشدارهای لازم را به داشبورد مدیریتی سامانه ارسال کند.

محمدی با بیان اینکه مفهوم ترکیب ایمنی و امنیت، مفهوم جدیدی در دنیا است که چند سالی در کشورهای مختلف عملیاتی شده و برای اولین بار چنین سامانه‌ای به طور همزمان مباحث ایمنی و امنیتی را پوشش می‌دهد، گفت: این سامانه در ایران رونمایی شده و در نمایشگاه امسال صنعت نفت، نخستین قرارداد استفاده از این سامانه به امضا رسیده است.

وی افزود: محصول دانش بنیان دیگری که عرضه شده، "پایشگر هیبرید تشخیص آلودگی آب" است که این سامانه، برای تشخیص آنلاین سموم شیمیایی آب کاربرد دارد و تاکنون در ۵ نقطه کشور از جمله برخی سدها و تصفیه‌خانه‌ها نصب شده است.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با بیان اینکه حداقل ۷۰ نقطه در کشور شناسایی شده که نیازمند چنین سامانه‌ای است، گفت: درحال حاضر اکثر سامانه‌های تأمین و تخلیه آب جهت ارزیابی سلامت و تشخیص آلودگی‌ها از سنسورهای محدود با هزینه‌های بسیار بالا و یا از ساختار تشخیص آزمایشگاهی با مدت تشخیص بالا بهره می‌برند که هیچ یک از این روش‌ها به عنوان یک فناوری جامع و کامل توان تشخیص دقیق و برخط به روی طیف وسیع آلودگی‌ها را ندارد، اما در پایشگر هیبرید تشخیص آلودگی آب، این محدودیت‌ها برطرف شده و این پایشگر با شناسایی سموم آب، فناوری لازم برای تشخیص سریع آلاینده‌ها در سامانه‌های تأمین، توزیع و مبادی ورودی و خروجی آب در صنایع را دارد.

محمدی با بیان اینکه همچنین فناوری جدیدی برای ازدیاد برداشت از نفت برای نصب در چاه‌های کم بازده در نمایشگاه امسال رونمایی شده که این فناوری حدود ۸ یا ۹ سال است که در جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد و در حدود ۳۰۰ حلقه چاه از امریکا تا کویت با موفقیت تست شده است، گفت: این فناوری، برعکس سایر فناوری‌ها در ازدیاد برداشت نفت، خطرات زیست محیطی ندارد و بین ۲۰ تا ۸۰ درصد موجب افزایش برداشت نفت از چاه می‌شود.

به گفته وی از حدود یک سال و اندی پیش، کارهای مطالعاتی روی این فناوری توسط دانشمندان ایرانی انجام شده و اکنون تمامی تست‌های آزمایشگاهی با موفقیت انجام شده است و برای اولین بار در ایران، روش ازدیاد برداشت نفت با فناوری پلاسما، رونمایی و ارائه شده است.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با بیان اینکه با شرکت ملی نفت ایران برای انجام پایلوت استفاده از این فناوری در چاه‌های نفت مذاکره شده است، گفت: بیش از ۷۰۰ حلقه چاه نفت کم بازده توسط شرکت ملی نفت ایران شناسایی و برای استفاده از روش‌های ازدیاد برداشت به شرکت‌های دانش‌بنیان معرفی شده‌اند که روش ارائه شده توسط شرکت ما می‌تواند کمک مؤثری در جهت احیای تولید نفت چاه‌های کم بازده باشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: فناوری ، نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ، ازدیاد برداشت ، فناوری پلاسما

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: فناوری نمایشگاه بین المللی نفت گاز پالایش و پتروشیمی ازدیاد برداشت فناوری پلاسما ازدیاد برداشت نفت فناوری پلاسما کم بازده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۳۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزیره قشم به جزیره نوآور کشور تبدیل می‌شود

با امضای تفاهم‌نامه میان معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌ جمهور و منطقه آزاد قشم، این جزیره به جزیزه نوآور تبدیل می‌شود.

به گزارش ایسنا، در راستای عملیاتی کردن بند ۱۱ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و سیاست‌های دولت سیزدهم مبنی بر گذار به اقتصاد دانش‌بنیان و حمایت از رشد تولید دانش‌بنیان، توافق‌نامه‌ای با هدف همکاری در پیشبرد برنامه‌های توسعه دانش‌بنیان در راستای تحقق جزیره نوآور قشم بین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور و سازمان منطقه آزاد قشم به امضای روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی رئیس‌جمهور و عادل پیغامی مدیر و رئیس هیات مدیره منطقه آزاد قشم به امضا رسید.

موضوع این توافق‌نامه همکاری متقابل در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در راستای تحقق جزیره نوآور قشم به عنوان اولین جزیره نوآور در کشور با رویکرد ارتقاء شرکت‌ها و زیست‌بوم دانش‌بنیان، افزایش جذب و اشتغال نیروی انسانی نخبه و تحصیلکرده و حل چالش‌های جزیره قشم با توجه به مزیت‌ها و ظرفیت‌های نوآورانه، فناورانه و خلاقانه موجود در سطح ملی و بین‌المللی عنوان شده است.

اهداف مشترک همکاری این توافق‌نامه به این شرح است:

* نقش‌آفرینی جزیره نوآور قشم در دیپلماسی فناوری و نوآوری در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی در راستای تحقق همکاری‌های فی‌مابین مبتنی بر ظرفیت‌های مناطق آزاد کشور.

* تعریف پروژه‌های کلان و ایجاد کنسرسیوم‌های دانش‌بنیان برای رفع نیازهای صنعتی به‌ویژه گلوگاه‌های فناورانه و کاهش ارزبری در سطح جزیره نوآور قشم.

* رشد کمی و کیفی شرکت‌ها و فعالیت‌های دانش‌بنیان در جزیره نوآور قشم و جهت‌دهی آنها به رفع نیازها و چالش‌های جزیره ترغیب بنگاه‌های اقتصادی جزیره نوآور قشم برای سرمایه‌گذاری در حوزه فعالیت‌های فناورانه و نوآورانه.

* توسعه همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و نهادهای زیست‌بوم فناوری و نوآوری و صنایع خلاق جزیره نوآور قشم.

* توسعه بازار کالا و خدمات دانش‌بنیان و خلاق در حوزه‌های مرتبط با فعالیت بنگاه‌های اقتصادی و تجاری جزیره نوآور قشم و ترغیب و تسهیل شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در صادرات محصولات و خدمات.

* بسیج خدمات، حمایت‌ها و امکانات حاکمیتی در جهت رشد شرکت‌های فناور، دانش‌بنیان و خلاق و شکل‌گیری شرکت‌های جدید به‌ویژه در حوزه‌های اولویت‌دار جزیره نوآور قشم، تکمیل زنجیره ارزش صنایع اولویت‌دار جزیره نوآور قشم به منظور عبور از خام‌فروشی و تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر و تلاش در راستای جذب و انتقال فناوری‌های پیشرفته و نوین به جزیره در سطح ملی و منطقه‌ای.

* ایجاد و توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز زیست‌بوم نوآوری و فناوری جزیره نوآور قشم (مانند علم و فناوری، مراکز نوآوری تخصصی، شتابدهنده‌ها و سرمایه‌گذاری خطرپذیر و غیره) با محوریت ظرفیت‌های موجود در جزیره نوآور قشم.

* تاسیس صندوق پژوهش و فناوری جزیره نوآوری قشم و همچنین صندوق‌های سرمایه‌گذاری جدید(مانند صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی و غیره) برای حمایت از فعالیت‌های فناورانه و خلاقانه در جزیره قشم.

* ایجاد فرصت‌های شغلی و توانمندسازی نیروی انسانی نخبه، مستعد برتر و تحصیل کرده در جزیره نوآور قشم و جذب و نگهداشت آنها.

در این توافق‌نامه معاونت علمی متعهد شد تا نسبت به حمایت از تعریف طرح‌های دانش‌بنیان پیشران و همچنین تشکیل و راهبری کنسرسیوم‌های دانش بنیان با هدف رفع چالش‌ها و توسعه زنجیره‌های ارزش بومی و حوزه‌های اولویت‌دار جزیره نوآور قشم -شناسایی و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور با توجه به نیازهای موجود در جزیره نوآور قشم و حمایت از ایجاد و توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز زیست بوم نوآوری و فناوری جزیره نوآور قشم اقدام کند.

اولویت‌دهی و تسهیلگری در استفاده از ابزارهای قانون جهش تولید دانش‌بنیان و قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات با هدف توسعه شرکت‌ها و فعالیت‌های دانش‌بنیان در جزیره نوآور قشم -حمایت از ایجاد و توسعه فرهنگ اقتصاد دانش‌بنیان و توانمندسازی فعالان علمی، فناوری و صنعتی جزیره نوآور قشم در این حوزه، حمایت از شکل‌گیری و رشد کسب و کارهای نوپای دانش بنیان و فناور جدید با مشارکت ارکان زیست بوم (شتاب‌دهنده، مرکز رشد، کارخانه نوآوری و...) از دیگر تعهدات معاونت علمی به شمار می‌رود.

سازمان منطقه آزاد قشم نیز متعهد شد تا نسبت به شناسایی زنجیره‌های ارزش بومی جزیره قشم با تمرکز بر فرصت‌ها و مزیت‌های بومی آن و همچنین شناسایی نیازهای صنایع فعال در آن به منظور توسعه زنجیره‌های ارزش و تعیین موضوعات اولویت‌دار جزیره نوآوری قشم، حمایت از تعریف طرح‌های دانش‌بنیان پیشران برای استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای بهره‌گیری از فرصت‌ها و مزیت‌های بومی جزیره نوآور قشم و حل نیاز صنایع فعال در آن و اولویت‌دهی اختصاص منابع جزیره نوآور قشم و اختیارات سازمان منطقه آزاد به شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در راستای تقویت فعالیت‌های دانش‌بنیان و حل مسائل بومی جزیره نوآور قشم (موضوع بند الف ماده ۱۲ قانون جهش تولید دانش بنیان) - اختصاص کمک‌های فنی و اعتباری از محل دارایی‌های سرمایه‌ای جزیره نوآور قشم برای تاسیس صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری جزیره نوآور قشم(موضوع بند ت ماده ۱۲ قانون جهش تولید دانش‌بنیان) اقدام کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری اولین دوره المپیاد ورزشهای فناورانه دانشجویی در دانشگاه بیرجند
  • قوانینی که می‌تواند ناجی علم و فناوری باشد
  • جزیره قشم به قطب نوآوری و فناوری تبدیل می‌شود
  • سامانه ایران دیتا و اطلس فرهنگی کشور رونمایی شد
  • جزیره قشم به جزیره نوآور کشور تبدیل می‌شود
  • ده فراخوان جذب سرمایه‌گذاری در جشنواره شیخ بهایی اعلام می‌شود
  • رونمایی از اولین محصولات برقی سامانه یکپارچه خودرو
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای جلب مشارکت مردم و تحقق شعار سال
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای تحقق شعار سال
  • دانش بنیان‌های کرمانشاه؛ چشم به راهِ احداث «شهرک فناوری»