Web Analytics Made Easy - Statcounter

  رویداد۲۴ سیمون واتکینز در اویل پرایس نوشت: اولویت اصلی وزرات نفت ایران در شرایط کنونی افزایش سرعت توسعه میادین نفتی در منطقه کارون غربی و همچنین میادین نفتی مشترک با عراق است. اولویت دیگر ایران این است که مسیر‌های صادرات نفت وابستگی به تنگه استراتژیک هرمز نداشته باشند. تهران در هفته‌های گذشته گام‌هایی را برای پیشبرد این اهداف برداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ماه گذشته شاهد ورود تجهیزات بهره برداری نفت شامل پمپ‌های جدید، خطوط لوله ورودی و خروجی، شیرآلات، اتصالات مورد نیاز و سیستم‌های کنترلی به میدان نفتی یاران شمالی بودیم. باید به این موضوع اشاره کنیم که توسعه میادین نفتی یاران شمالی و جنوبی بدون کمک شرکت‌های خارجی انجام می‌شود. در چند ماه گذشته شش چاه جدید در این منطقه حفاری شده بودند.

مدیران شرکت نفت ملی ایران معتقدند که چنانچه هر دو میدان نفتی یاران توسط یک پیمانکار توسعه پیدا کنند، از لحاظ مالی و لجستیکی به نفع کشور خواهد بود. علاوه بر این، در سال‌های گذشته حضور شرکت‌های چینی در این مناطق با مخالفت مردم محلی روبرو شده است.

یکی از مقامات ارشد صنعت نفت ایران در این ارتباط گفت: «چنانچه میادین یاران جنوبی و شمالی به طور هم زمان و یکپارچه توسعه پیدا کنند، امکان بهره برداری از حداقل دو میلیارد بشکه نفت در چاه‌های این مناطق فراهم می‌شود. بدین ترتیب می‌توانیم در آینده نزدیک بر روی میادین بزرگتر یاداوران و آبادان تمرکز کنیم».

همایون کاظمینی، سرپرست طرح توسعه میادین نفتی یاران جنوبی گفت که سطح تولید میدان یاران جنوبی از ده هزار بشکه در روز به پانزده هزار بشکه در روز افزایش پیدا کرده است. البته در ابتدا حفاری سی چاه و ظرفیت تولید ۶۰ هزار بشکه در روز برای این میدان در نظر گرفته شده بود. اما کاظمینی با اشاره به داده‌های اخیر شرح داد که لایه مخزنی فهلیان هیچ ظرفیتی برای تولید نفت نداشته است. به همین خاطر سقف تولید این میدان تا ۲۵ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرد: ۲۱ هزار بشکه در روز برای لایه سروک و ۴ هزار بشکه در روز برای لایه گدوان.

البته کارشناسان پروژه اوایل امسال پیش بینی کرده بودند که می‌توان ظرفیت تولید این میدان را تا ۳۰ هزار بشکه در روز افزایش داد. یکی از مقام‌های وزارت نفت ایران در این ارتباط گفت: «در صورتی که شرکت‌های خارجی حاضر به مشارکت در این طرح باشند، امکان دوبرابر کردن ظرفیت تولید وجود خواهد داشت». بدون شک این ناحیه از پتانسیل بالاتری برخوردار است، زیرا در حاضر حاضر عراقی‌ها در سمت خود در حال تولید تقریبا ۲۰۰ هزار بشکه نفت در روز هستند.

تورج دهقانی، مدیر عامل شرکت مهندسی و توسعه نفت در ارتباط با میدان نفتی آذر در شهر مرزی مهران گفت که اولین فاز توسعه این میدان در انتهای سال جاری تکمیل خواهد شد. پیش بینی می‌شود که این میدان حداقل ۶۵ هزار بشکه نفت در روز تولید کند. او اضافه کرد که تقریبا ۱۸ چاه تقریبا آماده بهره برداری هستند.

اما مطالعات اخیر سطح ذخایر نفتی میدان آذر را از ۲.۵ میلیارد بشکه به ۴ میلیارد بشکه افزایش داده اند. به همین خاطر عزم ایران برای افزایش سطح تولید در این میدان مشترک بیشتر شده است. البته دست یابی به این هدف کار آسانی نخواهد بود.

بعد از پاک سازی مین‌های باقی مانده از دوران جنگ ایران-عراق، حفاری هر چاه در میدان آذر به طور متوسط ۵۰۰ روز طول کشید. بهره برداری از اولین چاه در تاریخ ۱۴ مارس سال ۲۰۱۵ با ظرفیت ۱۵ هزار بشکه در روز انجام شد.

اما استفاده از تکنیک‌های حفاری افقی و جهتی به ایران اجازه داد که زمان لازم برای حفاری چاه‌های جدید را تا ۵۰ درصد کاهش دهد. کاربرد تکنیک اسید کاری چاه‌های نفت نیز به دو برابر شدن ظرفیت تولید آن‌ها منجر شد.

در حال حاضر ۱۳ چاه در میدان نفتی آذر حفاری شده اند. پیش بینی می‌شود که در طول چند ماه آینده تاسیسات فرآوری جدید در این منطقه نصب شوند و ظرفیت تولید تا ۶۰ هزار بشکه در روز افزایش پیدا کند. ظرفیت این میدان بعد از تکمیل چاه‌های باقی مانده تا ۶۵ هزار بشکه در روز افزایش پیدا خواهد کرد.

ایران هم زمان با افزایش ظرفیت تولید قصد دارد که ترمینال صادرات نفت بندر جاسک در دریای عمان را تا انتهای سال ۲۰۲۱ عملیاتی کند. بدین ترتیب ایران می‌تواند نفت خود را برای اولین بار از طریق دریای عمان صادر کند.

صادرات ایران تاکنون از طریق ترمینال نفت جزیره خارگ انجام شده است. اما نفت کش‌های تجاری برای دسترسی به این ترمینال چاره‌ای جز عبور از تنگه استراتژیک هرمز ندارند. هرمز به عنوان مهم‌ترین آبراهه نفتی دنیا در نظر گرفته می‌شود. تقریبا ۳۵ درصد نفت و یک سوم گاز دنیا از طریق این تنگه به بازار‌های جهانی منتقل می‌شود. در حال حاضر بیش از نود درصد نفت صادراتی ایران در ترمینال جزیره خارگ بارگذاری می‌شود.

حتی پیش از اعمال تحریم‌های نفتی آمریکا نیز ترمینال خارگ به عنوان مسیر ایده آلی برای نفت کش‌های تجاری محسوب نمیشد. تحریم‌های اقتصادی آمریکا احتمال درگیری نظامی در تنگه هرمز را افزایش داده اند. ایران بار‌ها تهدید کرده است که در صورت برداشته نشدن تحریم‌ها این تنگه استراتژیک را می‌بندد.

بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران هفته گذشته اعلام کرد که یک خط لوله هزار کیلومتری گوره در استان خوستان را به جاسک در استان هرمزگان متصل خواهد کرد. علاوه براین، قرار است ۲۰ تانکر با ظرفیت ذخیره سازی ۵۰۰ هزار بشکه نفت در جاسک ساخته شوند. منبع: انتخاب خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 دریای عمان نفت ایران دور زدن تحریم نفت توسعه میادین نفتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۸۸۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتغال زایی مستقیم ۱۴۳ هزار نفری در صنعت پتروشیمی

نشست معاون اول رییس جمهور با فعالان صنعت پتروشیمی صبح امروز برگزار و مقرر شد قرارگاه حل و پیگیری مسائل و مشکلات صنعت پتروشیمی و همچنین قرارگاه توسعه این صنعت تشکیل شود. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، محمد مخبر در نشست فعالان صنعت پتروشیمی با اشاره به تعامل و رابطه خوب و سازنده دولت سیزدهم و فعالین صنعت پتروشیمی تاکید کرد: باید انتظارات دو طرفه دولت و پتروشیمی برآورده شود که در این راستا قرارگاه پیگیری مسائل و مشکلات صنعت پتروشیمی در حوزه معاون اول رییس جمهور ایجاد خواهد شد.

معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: علاوه بر تشکیل قرارگاه رفع مسائل و مشکلات پتروشیمی یک قرارگاه توسعه این صنعت با سه برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای جهش تولید در بخش پتروشیمی برنامه ریزی و ایجاد شود.

مخبر ادامه داد: باید طرح های کوتاه مدت ظرف یک ماه آینده جمع آوری شود و برنامه ریزی و اقدام لازم برای بهره برداری از طرح ها و پروژه های بزرگ پتروشیمی در سال جاری نهایی شود و همچنین در جلسات منظم قرارگاه توسعه برنامه ریزی میان مدت سه ساله با جمع بندی دستگاه های مربوطه در راستای تسهیل امور و رفع موانع بصورت مستمر دنبال خواهد شد و اقدامات بلند مدت نیز با توجه به مزیت های کشور در این قرارگاه تدوین شود.

وی با تاکید بر اینکه نفت، گاز و پتروشیمی جزو مزیت های جدی کشور است، خاطر نشان کرد: تاکنون سرمایه گذاری لازم در زمینه گاز و پتروشیمی انجام نشده است و نتوانسته ایم در صادرات گاز در جهان پیشرو باشیم و انتظار می رود در سال جاری با راهبرد جهش تولید و راه حل مشارکت مردمی و همچنین اعتماد بازار سرمایه، فعالان اقتصادی و مردم به صنعت بزرگ پتروشیمی در راستای جهش تولید، شاهد عملکرد بیش از گذشته این بخش در اقتصاد کشور باشیم.

مخبر بر ضرورت تامین انرژی،‌ برق و آب مورد نیاز پتروشیمی ها با تکیه بر انرژی های تجدید پذیر و همچنین طرح های شیرین سازی آب توسط شرکت های پتروشیمی تاکید کرد.

معاون اول رییس جمهور تعاملات و دیپلماسی بین المللی دولت سیزدهم را فرصتی بسیار مناسب برای جذب سرمایه گذاری خارجی عنوان و تاکید کرد: جذب سرمایه خارجی و بازار سرمایه باید در اولویت شرکت های پتروشیمی قرار گیرد و با توجه به اینکه توسعه زنجیره پایین دستی یکی از مهم ترین ظرفیتهای مشارکت بخش خصوصی است، ضرورت دارد در دستور کار شرکت‌های پتروشیمی قرار گیرد تا زمینه های حضور و فعالیت مردم در این بخش از اقتصاد کشور با کمک دولت، تسهیلات بانکی و شرکت های پتروشیمی فراهم شود.

وی در پایان با اشاره به لزوم جلوگیری از خام فروشی در صنایع پتروشیمی بر راه اندازی طرح های تبدیل متانول به بنزین در پتروشیمی ها تاکید کرد.

همچنین در ابتدای این جلسه احمد مهدوی ابهری دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گزارشی در خصوص نقش شرکت های پتروشیمی در شاخص های کلان اقتصاد ملی ارائه کرد که تولید قابل فروش 52,6 میلیون تنی محصولات پتروشیمی در سال 1402، اشتغال زایی مستقیم 143 هزار نفری و یک میلیون نفری در صنایع تکمیلی، رشد تولید محصولات صنعت پتروشیمی از 28.5 درصد برنامه سوم به 40.6 درصد در برنامه ششم و افزایش صادرات محصولات پتروشیمی از 67 میلیون تن بین سالهای 97 تا 99 به 82 میلیون تن در دولت سیزدهم ارائه کرد.

همچنین طبق این گزارش 56 طرح در دست اجرا در برنامه هفتم توسعه با میانگین وزنی پیشرفت فیزیکی 44 درصد و ظرفیت اسمی 35 میلیون تنی عملیاتی خواهد شد که 10 طرح بزرگ پتروشیمی در سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.
در این جلسه همچنین مدیران عامل شرکت ها و هلدینگ های پتروشیمی درباره راه حل های رفع مشکلات و مسائل این صنعت در تداوم توسعه صنایع و رشد تولید به بحث و تبادل نظر پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جریمه ۳ میلیارد تومانی قاچاق سوخت، برای مدیرعامل واحد تولید فرآورده‌های نفتی
  • اشتغال زایی مستقیم ۱۴۳ هزار نفری در صنعت پتروشیمی
  • ۳۰۷ کالای راهبردی نفتی شناسایی‌ شد/ ۷ پروژه در محله نهایی سازی
  • صادرات نفت عراق کاهش یافت
  • اثر نامطلوب قطعی برق صنایع بر معیشت مردم
  • اولین واکنش رسمی به خرید پرسپولیس توسط بانک شهر
  • تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • تأمین مالی حدود ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • احتمال تداوم کاهش تولید نفت خام اوپک‌پلاس
  • بندر گوگسر آخرین بندرگاه هرمزگان در دریای عمان